3 gode måder at mediterer


På min færd for at blive helbredt har jeg besluttet mig for at beskrive alle de metoder jeg bruge i forbindelse med min faktiske proces. Dette indlæg er en beskrivelse af, hvordan jeg bruger meditation aktivt.

Som det fremgår af et tidligere blogindlæg fik jeg af en Psych-K terapeut til opgave at lave en meditation, hvor jeg går op på et højt bjerg og giver slip den sygdom jeg har fået fra min mor.
Målet er at få lukket for hendes gener, så jeg kan aktivere min fars raske gener. Dette har jeg grebet an på følgende måde:

1. Selvstændig meditation:

Jeg satte mig godt tilrette en rolig aften foran pejsen, som jeg elsker at varme mig ved.

Derefter startede jeg med at åbne hænderne opad, lukke øjene, slappe af og sige inden i mig selv “Nu vil jeg meditere”.

Jeg startede med at trække vejret roligt 3- 5 gange, hvor jeg virkeligt mærkede min ind også udsugning.

Derefter tænkte jeg på et bjerg om min forestillingsevne viste mig et stejlt og ujævnt bjerg.

Jeg begyndte at tælle trappetrinnene, mens jeg gik opad. Dette gik i roligt tempo, hvor jeg mærkede mine skridt og kiggede på bjerget ujævne overflade samt trinene.
Det blev en lang tur på 63 trin inden jeg nåede en lille platform på toppen, som jeg akkurat kunne stå på. Jeg brugte tid på at nyde udsigten til alle verdenhjørner og”mærke” stedet, inden jeg gik videre med næste opgave.

Derefter gik jeg videre til næste opgave, som var at give slip på min mors sygdom. Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle gøre det, så jeg stillede spørgsmålet “Hvordan ser min sygdom ud” og jeg fik noget der lignede et kæmpe peanut (i skal) med vand inden i, i mine hænder. Den lignede et forvokset gen, men farven var smuk let gennemsigtig lyseblå. Den lå uroligt i hænderne og jeg tog fat min opgave inden jeg smed den ned af bjerget – og det var først at takke den for alt det gode den havde gjort for mig engang, men nu har jeg ikke brug for den længere. Jeg fik sagt de første par sætninger, men så smuttede den ud af mine hænder og faldt i dybet under mig. Jeg brokkede mig indvendigt fordi jeg ikke var færdig og fik en ny smuk lyseblå vandig klump i hænderne. Jeg fik sagt de jeg skulle og gav selv slip.

I princippet var jeg nu færdig, men interessant nok dukkede der endnu én op i mine hænder. Denne gang i en smuk let gennemsigtig lysegrøn farve. Jeg tænkte, at det måtte jo så være min fars gen, som skulle erstatte min mors. Men “Nej” – jeg fik at vide, at det var stadigvæk symbolet på min sygdom og den trillede ud af mine hænder ned i dybet. Det gik op for mig, at alle mine celler har noget af min mors gen i sin og jeg skulle give slip på dem alle. Derefter begyndte der hele vejen rundt om mig at droppe massevis af disse vandholdige “gener” ned ad bjerget. Det var som et smukt, smuk regnvejr og jeg stod og nød synet.

Samtidigt fik jeg en fantastisk følelse af lethed. Jeg følte mig fri!
Jeg trak vejret dybt og nød den fantastiske følelse af frihed i hele kroppen. Jeg mærkede det i alle mine celler.

Da jeg havde mærkedet det vidste jeg, at min opgave var slut og jeg skulle gå ned af bjerget.
Jeg begyndte at gå og talte alle 63 trin ned til jeg nåede meditation og sluttede.

I det ovenstående eksempel fik jeg den fantastiske følelse jeg var ude efter, da det er den, der helbreder, men det sker ikke nødvendigvis altid. Men giv ikke op – bliv ved.

Hvis du føler, at du bliver distrakteret af andre tanker, så sig til dig selv “Tillykke – jeg fangede en tanke” og fortsæt, hvor du slap. Meditation handler om at acceptere alt som det er – også det som ikke lige bliver som du forventede. Accepter at der kommer andre tanker ind og vær stolt af det, når du opdager det.

Husk også, at du gerne må bevæge dig, hvis du sidder dårligt eller lign.
Meditation drejer sig ikke om at sidde musestille, men om at have det rart og lytte til sig selv.

Giv dig tid til at fange og især fornemme følelser og stemninger. Det er den der virkeligt gør underværker i forhold til underbevidstheden. Følg derfor med i forhold til, hvad dit indre fortæller dig, at du skal gøre. Du må ikke presse noget igennem. Det er der, der virkeligt sker en forskel.

2. Talte meditationer

Man kan købe mange forskellige indtalte meditationer, som er fantastiske. Jeg har to som jeg bruge rigtig meget.

Pga. ovenstående gode meditation i går valgte jeg idag en indtalt meditation om kærlighed, hvor jeg skal vælge nogle personer, som giver mig kærligthed. I dette tilfælde valgte jeg min far, da det er hans gen jeg gerne vil aktivere.
Lige netop i dag havde en kæmpe effekt. Jeg kunne mærke “hans” kærlighed strømme ud i kroppen og helt ud i cellerne. Det var næsten som om, at jeg rystede.

Jeg kunne virkeligt mærke kærligheden og det var en hel fantastisk følelse.

3. Egne indtalte meditationer

Jeg håber, at jeg med disse to meditationer er kommet et flere skridt nærmere min egen helbredelse. Det har i hvert fald været gode. Derudover glæder jeg mig til at jeg får lavet mine egne indtalte meditaitoner færdige. Som du kan se af tidligere indlæg er jeg gået fra at have fundet hvad der skal siges til hvilke sætninger der skal siges. Men der er et stykke vej endnu. Det kommer der mere om her på bloggen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*