Helbred dig selv for en muskelsygdom


I min færd på at helbrede mig selv er jeg efterhånden stødt på en del råd til at helbrede sine muskler.

Der er ingen garanti for at de vil helbrede dig, men de vil hjælpe dig til at få det bedre 🙂

De er:

Generelle ting du kan gøre muskelsygdomme

Mad

– Undgå al mad lavet på korn og frø, da det stopper kommunikationen mellem hjernen og musklerne. Kan du ikke undvære det, så brug Quinoa, Boghvede, kokos eller hirse.

– Undgå alle mælkeprodukter, da der er kasein i det. Kasein er det samme lim, som bruges til at lime træmøbler sammen med. Det sætter sig omkring muskelcellerne og det er meget belastende for kroppen at fjerne det igen. Hvis du ikke kan undvære det, så spis til nøds produkter lavet af får eller ged. Vælg de upasteuriserede produkter.

– Undgå alt kød og tilsatte olier, da det er meget belastende for din krop at forarbejde. Hvis kroppen bruger energien på madforarbejdning kan den ikke bruge det på at forbedre dine muskler. Hvis du absolut ikke kan undvære det, så spis istedet små fisk eller kylling, samt et minimalt forbrug af specifik hørfrøolie.

– Spis så meget økologisk, grønt og industrielt uforarbejdet mad som muligt.

– Drik så meget friskpresset grøn juice som muligt – helst et glas i timen. Hvis du gør dette får du al den protein, kulhydrat, vand, salt osv., som kroppen har brug for sammen med et kæmpe ekstratilskud af energi til kroppen.

– Undgå store mængder sødt og forarbejdet sukker, som er i kager, slik, chips etc. Brug istedet tørret frugt så som dadler eller kokossukker i meget små mængder.

– Salt skal fjernes fuldstændigt fra kosten. Du får nok salt igennem det du ellers spiser. Salt blokerer muskelcellen, så den ikke fungerer ordenligt. Det er afgørende at få fjernet saltet.

– Drop al belastende drikkelse, så som sodavand, kaffe, spiritus osv. Erstat også gerne vanddrikningen med juice, da der er mange flere næringsstoffer i det.

Overbevisninger og følelser
– Der er typisk problemer med dine overbevisninger. Så få dem på plads.

– De fleste sygdomme hænger sammen med bestemte følelser. I forhold til muskler støder jeg ofte på at de hænger sammen med en følelse af mistillid og en tendens til at være selvnedvurderende. Hvis dette ændres vil sygdommen også ændres.

Vitaminer og mineraler
– Magnesium er afgørende for at musklerne fungerer godt. Trap derfor op til to magnesium Citrate om morgenen – og to om aftenen. (Det er vigtigt, at det er “Citrate” og at pillen er uden calcium). Magnesium fjerne typisk muskelspændinger og smerter. Det skyldes at magnesium fjerner ophobet calcium i cellen. (Calcium har en tendens til at blive hårdt/stift inde i cellen, hvis det ikke fjernes. Derfor opleves kroppen som stiv og ubevægelig).

– Selen er afgørende for at din krops biokemi kan være i bevægelse og sende energi ud til musklerne, men ofte mangler det i maden. Et selentilskud kan derfor hjælpe. Selen er også kendt  for at kunne reparere fejl på DNA

– Jod – hvis du har problemer med at fryse er det fordi, at skjoldbruskkirtlen er under pres. Du kan sætte mere gang i systemet ved at optage jod. Du skal dog finde et godt mærke som kroppen kan optage – og du skal være opmærksom på, at du ikke presser skjoldbruskkirtlen for meget

– Kalium er absolut central, da den fjerner det blokerende salt i muskelcellerne og giver energi til cellen. Hvis du ikke drikker mange juicer og spiser grønt vil det være smart med et kaliumtilskud. Det vil dog være allerbedst at få via frisk frugt og grøntsager.  En undersøgelse i rotter viser, at CNM/CCD mister Kalium og derfor opstår muskelproblemerne. Undersøgelsen viser også, at man kan vende dette til det bedre ved at tilføje kalium enten ved hjælp af kosten eller kosttilskud.

Årsagen til muskelproblemer

Årsagen til problemet med musklerne, at kroppen får en overvægt af syre i forhold til base. Det betyder, at nyrerne reagere med at gøre kroppen mere basisk bl.a. ved  at frigøre mere kalk og magnesium fra knoglerne og musklerne nedbrydes for at skabe ammoniak, som er stærkt basedannende. I det lange løb medfører det tyndere knogler og en formindsket muskelmasse.

Overskydende syre ophobes også som salte i bindevæv, led og muskler, der mister elasticitet og bevægelighed

Dette medfører såvel giftsymptomer samt stivhed, smerter og spændinger i musklerne.

Derfor sørg for at din krop er basisk ved mindst at spise primært grøntsager

Mulighed for helbredelse – Bøger

Charlotte Gerson og Morton Walker: The Gerson Therapy, 2006.
Denne terapi helbreder alle former for sygdomme, men de er specifikt blevet kendte for at helbrede kræft. De beskriver gode oplevelser i forhold til muskler, men siger også klart, at de ikke kan helbrede genetiske sygdomme. Til gengæld kan de forbedre situationen kraftigt.

De har etableret non-profit organisationen “The Gerson Institute“, som har flere klinikker tilknyttet. Mange patienter, som har opholdt sig der, kommer tilbage med mirakuløse fortællinger om helbredelse. F.eks. har en patient fået 10 kg muskler efter 6 uger på diæten – uden at træne (s. 87).

I Europa findes der i Ungarn “The Gerson Health Center”

Sidste nyt på forskningsområdet

Jeg bruger med et nogle års mellemrum en del tid på at følge med hvor langt forskningen er nået i sygdommen. Sidste nyt er at alle gen-mutationerne i centro nucleær myopathi kobles samme og mange foreslår, at de forårsages af det samme.

Det betyder også, at der er blevet interessant at læse om alle de centronucleære mutationer, da de alle kan komme med løsningen, som gør os raske.

Jeg har lagt de ting jeg har fundet ud af på denne blog på disse sider som er vist på review 2016:

  1. Introduktion til CNM review 2016
  2. De centronucleære myopathier hænger sammen
  3. Årsagen til centro nucleær myopathi (CNM)
  4. Insulinfrigivelse til cellerne
  5. Arginin og insulin
  6. Kalium og calcium i CNM
  7. Hvad sker der, hvis dynamin fjernes
  8. Teori: Genmutationer er en tilpasning til det eksisterende miljø
  9. Teori: Løsninger og konklusioner

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*