Centro Nucleær Myopathi (CNM)

Kommentarer lukket til Centro Nucleær Myopathi (CNM)

Kort beskrivelse af Centro Nucleær Myopathi (CNM)

Centro Nucleær Myopathi er kendetegnet ved at kernen ligger midt i muskelcellen, hvor den burde have ligget i kanten af cellen.

Dette ligner et fosters celler, hvorfor nogle forskere mener, at sygdommen er skyldes at cellerne ikke er modnet og derfor er blevet stoppet i deres udvikling af muskelfibre. Dette understøttes også af Vimetin, Desmin og myosin (neonatal) forsat er i cellen.

De fleste muskelfibre er type1 fibre, som er små og med centrale kerner. I Centro Nuclear Myopathi er nogle celle opsvulmende og nogle har en basofilisk ring under sarkolemma.

CNM Muskelbiopsi, Ole Hein, Helbred dig selv

Muskelbiopsi af Centro Nucleær Myopathi. Her ses de store og opsvulmende type2 fibre samt de små type1 febre med kernerne centralt

Midt i muskelfibrene er der overfyldt med mitokondriske enzymer og glykogen, men der mangler myosin og ATPace aktivitet

I artiklen anbefales det, at der laves aggressiv kredsløbstræning og der spises efter behov. Dette understøttes af min personlige historie

Sammenhænge

Nedenfor vil jeg koble det ovenfor beskrevne omkring Centron Nucleær Myopathi (fremover “CNM”) med det jeg ellers har læst. Følgende er derfor ene og alene min mening og må derfor ikke følges som en lægelig udtalelse:

Type1 fibre kendes normalt som “udholdenhedsfibre”, mens “styrken” ligger i type2 fibrene.
Type1 fibre skal bruge ilt for at kunne virke, mens type2 fibre kan arbejde alene på glykose. Da det tager lidt tid for ilttilførslen at komme i gang kan det forklare, hvorfor CNM patienter kan være langsomme til de hurtige kraftudfoldelser

De centrale kerner og små celler

Barbara Wren beskriver, at når kroppen bliver overbelastet af forskellige årsager vil den går i forsvarsposition. Først vil de svageste områder lukke ned, hvorfor de første sygdomme opstår der. Efterhånden, som mere og mere i kroppen stopper med at fungere vil forskellige dele lukke ned og nødfunktioner sættes i gang. Sidste løsningen for kroppen for at finde energi er at lave “fosterlignende celler”, så der kommer mere energi til kroppen.

Dvs. som jeg opfatter det, kan CNM´s fosterlignende celler være et udtryk for en krop, som helt er gået i stå. Det gode i B. Wrens oplysninger er, at processen kan vendes om man kan få gang i kroppen igen. Når dette sker vil cellerne modnes og komme i gang igen.

De opsvulmede celler

Ifølge Dr. Gerson vil celler, som indeholder for meget salt tiltrække vand. Dette vil give ubrugelige og opsvulmede celler. Dvs. de opsvulmede celler kan skyldes for stort et saltforbrug. Dr. Gerson fandt i sit arbejde en ring omkring cellen, som bestod alene af salt.

Den manglende ATPase aktivitet

Mitrokondrierne er cellernes energifabrik. Denne fabrik bruger bl.a. glukose til at lave energi til kroppen. For at kunne gøre det foregår der en ATPase aktivitet. Derfor er overfloden af mitrokondrie enzymer og glukosen i cellen for mig et godt tegn. Det betyder, at CNM patienter har byggestenene til at lave energi.

Energien bliver dog ikke lavet, da der ikke er ATPase aktivitet. Istedet blokerer enzymerne og glukosen cellen i at fungere ordentlig. Derfor må det i CNM være afgørende, at få udrenselsesprocessen af cellerne til at ske effektivt. Dette sker f.eks. gennem ordentlig nattesøvn og maden.

Den aggressive krebsløbstræning som omtales ovenfor vil også sætte væskernes flow i kroppen – og dermed styrke udrenselsen af cellerne så  glukose og mitokondrie enzymer kan komme til at arbejde.

Dr. Gerson taler om at få gang i kroppens væsker, hvilket især i CNM må være vigtigt. Det er i hvert fald interessant at arbejde videre med, hvordan man få ATPase aktiviteten hævet.

Træning i CNM

Jeg har skrevet blogindlæg om det specielle ved træning af denne sygdom i blogindlæggene

Marathonmuskler uden styrke og Sådan vil jeg få flere muskler

Derudover er der lige kommet udkommet den første videnskabelige artikel om træning og CNM, som bl.a. viser, at muskler ikke tager skade af at træne

Til gengæld er en af artiklens konklusioner, at CNM patienter ofte døjer med træthed, hvilket kan blokere for træningen. Problemet med træthed har jeg primært løst ved hjælp af hypnose.

El-terapi

I min version af Centro Nucleær myopathi (Dyn2) er nogle af nerveenderne i mindre. Dvs. kontakten mellem hjernen og musklen er svækket, men ikke væk.

Dette problem har jeg løst med El-terapi, som i skrivende stund (efter 2 sessioner) er en succes.
Umiddelbart kunne det være vejen frem til at styrke træningen

I det hele taget virker det at få kontakt mellem muskler og hjernen til at køre godt, og kunne være vejen frem for at løse problemet med Centro Nuclear Myopathi og dermed forbedre livssituationen for mange med CNM