Beskyttelsestilstand eller væksttilstand?


Kroppen kan være i to tilstande. En beskyttelsestilstand eller en væksttilstand. Når man er i beskyttelsestilstanden kan man ikke vækste og i væksttilstanden kan man ikke beskytte sig. Det er enten eller.

Dette er meget interessant,  da de fleste ønsker at udvikle sig og vækste. Og det er i væksttilstanden, at man har det rart og udvikler sig på en sund måde.  Men det er umuligt med, hvis man f.eks. har stress, er bange eller føler sig truet etc. For så er man i beskyttelsestilstanden. Og man kan kun være i én af tilstandende ad gangen. Det er meget klogt at beskytte sig selv, men det er ikke så smart at være i beskyttelsestilstanden for længe, da kroppen så ikke kan vækste. Og dermed svækkes kroppen.

Derfor er det godt at arbejde med at mindske stress og trusler i hverdagen samt at fokuserer på at skabe et godt, roligt og kærligt miljø. Et godt miljø og godt humør er vejen til en sund krop.

PS: Dette indlæg er skrevet efter en genlæsning af Bruce Liptons “Intelligente Celler”, som er fyldt med kloge indsigter i kroppens funktioner og udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*