Er citron syre eller basedannende?

5

På min færd mod helbredelse er jeg stødt på meget skråsikre udtaleleser om at citron er basedannende. Og jeg har troet på det, da det er meget kloge mennesker der har sagt det.

Men da min mand hørte det grinede han. Han sagde, at citron var noget af det mest syredannende han kendte.

Da uenigheden var klar, blev vi nødt til at teste det.
Frem med ph-pinde og friskpresset citronsaft.

Konklusionen var klar. Ph-værdien var under 4.
Dermed er citron syredannende 🙂

Jeg må således erkende, at min mand var den klogeste 🙂

Category: Maden

5 responses

 1. Jeg har lige talt med Barbara Wren om citrons evne til at blive basedannende, som nogle bøger påstår. Hun siger, at det er korrekt, men det kræver rigtig mange hydrogenjoner og det er meget belastende for kroppen. Lad der for være med at bruge citron, hvis du er syg 🙂

 2. Rikke siger:

  Hej. Jeg faldt lige over dit indlæg. Jeg tænker, at selvom citron har en lav PH værdi er vel ikke ensbetydende med at den er syredannende? Som jeg har forstået det skaber citron et basisk miljø i kroppen til trods for at den har en lav PH værdi?

  • Lone siger:

   Hej Rikke. Ja – der er mange meninger om det. Derfor er jeg også forvirret.

   Jeg spurgte Barbara Wren om sagen og hun sagde, at Citron kræver rigtig mange hydrogenjoner for at blive basisk i kroppen.
   Da det koster meget energi er citron ikke godt for en syg krop.

   Det betyder dog ikke, at raske ikke kan bruge citron med fornøjelse. Jeg kommer bare ikke lige til det.

 3. Kasper siger:

  Mavesyren er meget stærkere end citronsaft. Så det i sig selv er ikke et problem i forhold til kroppens syre/base balance. Citron er basisk for kroppen, efter mineralerne og det høje indhold af naturlig c-vitamin, er blevet forarbejdet og sendt ud i blodbanen. Her renser det blodet for de dårlige fedtstoffer og affaldsstoffer der gør blodet mere syreholdigt. Man kan jo også lige prøve det af selv inden man bliver for skråsikker. I får med garanti ikke sure opstød eller for meget mavesyre som ved fx et glas appelsinjuice. Det er sukkerindholdet der er den store synder i denne sammenhæng, og ikke syreindholdet isoleret set.

 4. Lone siger:

  Som jeg læser kommentarerne, så er citron = “Syre”, når saften kommer ind i kroppen. Det er først efter kroppens bearbejdning, at citron bliver til “base”.

  Jeg arbejder ud fra et princip om, at kroppens skal bruge så lidt energi på unødvendige processer som muligt, da denne energi bedre bruges på helbredelse af os selv.

  Så mit valg er at undgå citron i f.eks. mine dressinger osv. Til gengæld nyder jeg et glas friskpresset appelsinjuice i ny og næ.

  Jeg ved godt at sidstnævnte er luxus og uhensigtsmæssigt for min krop. Men det gør mig glad.
  Og glæden er også en del af helbredelse

  Jeg lægger således op til, at I tager jeres eget personlige valg.
  Som Kasper siger: Hvad mærkes rigtigt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*