Genskab dine tidligere overbevisninger


Jeg er i gang med at genopfriske alt omkring den mentale side af helbredelse. Jeg er nået til arbejdet med visualisering og overbevisninger.

Heldigvis er der i løbet af de sidste 5 år blevet udgivet meget indenfor “mind-body” området og jeg har derfor nogle gode danske bøger til rådighed.

Jeg er begyndt på Jørgen Svenstrups: Nøglen til din hjerne. Meget af det han skriver er kendt stof, men jeg kan altid lære noget.

I dette tilfælde bed jeg mærke i de overbevisninger, som vi er blevet programmeret med i løbet af vores barndom. De holdninger og handlinger som vi ønsker at ændre, men som også er sværrest at ændre, fordi vi har overtaget dem helt ukritisk fra vores forældre mens vi var helt små.

Det han gjorde opmærksom på er, at vi skal kigge på tiden før, at denne holdning blev indoptaget i hjernen og kroppen. For inden vi overtog denne overbevisning, som vi ønsker at slippe af med har vi haft en anden overbevisning. Det er sandsynligvis den vi ønsker at vende tilbage til.

Fordelen ved det er, at kroppen og hjernen kender denne overbevisning. Vi har den allerede. Vi skal bare aktivere den.

Baggrund for mine tidligere overbevisninger

Jeg mener, at min genetisk betingede sygdom er blevet aktiveret af overbevisninger hos mine forældre i min barndom. F.eks. har de sagt

“hun går på tæer – derfor er hun syg”.
Men det er en fejlopfattelse. Små børn går på tæer.

Ligeledes har de sagt
“hun rejser sig forkert op fra gulvet – derfor er hun syg”. Men det er også en fejlopfattelse. Jeg har gået ekstremt meget i gåstol, hvorfor nogle muskler ikke er blevet så udviklet, som hvis jeg har gået selv. Derfor kan jeg have rejst mig op på en underlig måde. Derudover rejser alle de små børn jeg kender sig ikke altid op på den rigtige måde.

Men faktum er, at min forældre har kigget på mig og sagt “du er syg”.
Og så har min krop aktiveret det gen, som gør mig syg.

Et forsøg med at finde tidligere overbevisninger

Men kroppen lukker og åbner jo hele tiden for generne og jeg arbejder på at lukke for mit gen.

Inspireret af Jørgens Svenstrups bog søgte jeg derfor efter min følelse i kroppen, som jeg må have haft inden jeg begyndte at gå. Inden jeg fik at vide, at jeg “var syg”.

Det var en fantastisk oplevelse.

Det er helt korrekt, at kroppen gemmer de overbevisninger, som er blevet tilsidesat.

Når jeg lukkede øjene og tænkte tilbage til perioden inden jeg var 9 måneder fik jeg fat i en helt utrolig følelse af styrke – af at jeg sagten kunne gå – at jeg kunne alt det samme som de andre – at jeg kunne klare hele verden.

Det var en utrolig følelse af “selvfølgelig kan jeg det”. Den var så stærk, at jeg mentalt kunne sprede den ned igennem rygmarven og ud i kroppen. Og jeg kan gøre det igen og igen. Den stærke følelse forsvinder ikke.

Dermed fandt jeg en ny meditation, som jeg helt klart vil bruge.

Jeg tror på Jørgen Svenstrup, når han siger, at vi skal aktivere vores gamle overbevisninger. Og jeg har fundet min.

 

Category: Udenfor kategori

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*