Barbara Wrens teorier


Ligesom jeg bygger en del af min egen helbredelse på Bruce Liptons forskning og psych-K metoden, så har jeg valgt at basere helbredelsen af mit min indre og ydre fysiske miljø på Barbara Wren.

Jeg har især tillid til hende, fordi hun arbejder med kroppen som en helhed. Hun tager ikke enkelte dele ud og fokuserer alene på det. Hun ser kroppen som en helhed, der kun vil dig det godt. Men desværre er der sket nogle ting i livet, som gør, at kroppen har været nødt til at finde andre løsninger end det ideelle

Korridoren:

Barbara beskriver hvorledes vi bliver syge ved hjælp af billedet på en korridor. I starten vil der typisk ofte være feber og influensaer. Hvis vi slår dette ned med f.eks. antibiotika får kroppen ikke lov til selv at helbrede sig selv ved hjælp af feber. Sker dette ofte går sygdommen dybere ind i kroppen (i korridoren), f.eks. med hudproblemer, så som eksem. Hvis dette endnu en gang undertrykkes istedet for at lade kroppen helbrede det selv med feber, så vil det på et tidspunkt går dybere ind. Typisk med allergi. Efter allergi følger astmaproblemer. Således nævner hun en række sygdommer, der går fra tarmproblemer for til sidst at nå til psykiske problemer så som stress og depression. De fleste vil kunne nikke genkendende til den sygdomsrække.

Når en person vælger at gå i gang med sin egen helbredelse skal man forestille sig, at man vender sig om i korridoren og går ud igen. Dvs. kroppen skal have lov til at helbrede nogle af de sygdomme, den ikke tidligere har fået lov til helbrede ved hjælp af feber. Derfor vil mange opleve at blive syge, når de går i gang med at helbrede sig selv. Men det er et godt tegn. For dermed hjælper kroppen med helbredelsen gennem feber osv.

Madens betydning

Barbara arbejder meget med, at det er den rigtige mad man får ind i kroppen. Hvis vi spiser mad som belaster kroppen, så har kroppen ikke overskud til at helbrede de problemer, der er i kroppen.

Hun fjerner derfor svært fordøjelige madvarer så som mælkeprodukter, der klister cellerne sammen og rødt kød, som er meget tungt at fordøje.

Generelt set fraråder hun også at stege maden, da det er meget belastende for kroppen at fjerne de giftstoffer, som stegningen efterlader i kroppen. I stedet anbefaler hun at koge maden eller bruge ovnen. Faktiske mener hun at en stor portion rawfood er det bedste.

Hun går også imod den generelle trend med, at olier og nødder er godt i store mængde. Hun mener, at det er en belastning for kroppen, hvis ikke leveren kan fordøje det. Og det er der mange mennesker idag, der har problemer med.

Hun anbefaler flere forskellige metoder til støtte for kroppens afgiftning.

Hovedpointer

Barbara mener, at det er vigtigt at kroppen er hydreret korrekt for at den kan arbejde ordenligt. PH-balancen er også afgørende for at vores celler kan fungere optimalt. Især er dette vigtigt for skiftet mellem dag og nat. Mellem aktivitet og reparation. Et af hendes bedste citater, som jeg bruger ofte er:

En kronisk sygdom kan ikke overleve i en basisk krop

Barbara tager også fat i den arvelige belastning, der ligger i familiehistorien. Hun pointere, at vi kan fødes med mere eller mindre stærke forudsætninger afhængig af, hvad der løber af sygdomme i familien. Især har hun fokus på tuberkulose, som hun ser forårsage mange sygdomme.

Sygdomsvurdering

Det er tydeligt at Barbara Wren har over 30 års erfaring og hendes vurderinger afhænger af den konkrete situation.

Det betyder, at hendes behandling er forskellig fra person til person.

Her på bloggen beskriver jeg det forløb hun giver til mig, men for en anden kunne det være helt anderledes.

Det er tydeligt, at hun arbejder på, at man selv skal tage ansvar for sin egen helbredelse samtidigt med, at hun leder én i den rigtige retning.

Jeg læste f.eks. i en af hendes bøger, at tungmetalforgiftning kan lede til de symptomer jeg har. Da jeg talte med hende om, det var det helt klart op til mig selv at vælge, om jeg ville af med mine fyldninger (Hvilket jeg har valgt at gøre). Omvendt var hun meget klar i forhold til, at jeg skulle droppe salt i min mad – og det har virkeligt gjort mig godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*