Overbevisninger og sygdom


Bruce Lipton fokuserer på, at man skal arbejde med underbevisthedens overbevisninger i forhold til bevidsthedens ønsker. Det skyldes at man kan læse nok så mange bøger om helbredelse og være fuldstændigt enig med dem – men hvis underbevistheden ikke er enig, så sker der ikke noget.

Underbevidstheden består primært af automatiserede tanker. Disse er meget funktionelle, når man f.eks. skal køre i bil, gå eller cykle, da det er uhensigtsmæssig, hvis man skal lære alt dette på ny, hver gang man skal gøre det.

Det er overbevisninger, som barnet, mens det er 0-7 år, typisk overtager fra forældrene ved at observere dem. Problemet er at dette optages totalt ukritisk af barnet, samt at det er disse automatiserede overbevisninger vi anvender ca. 95% af tiden.

I princippet opfører vi os derfor som vores forældre ca. 95% af tiden. Nå barnet er lille er dette meget hensigtsmæssigt, da det dermed har lært at begå sig i den eksisterende kultur, men efterhånden som årene går vil nogle af disse tanker vise sig at være  uhensigtsmæssige.

Trods at de er svære at ændre findes der forskellige metoder til at gøre det, så som hypnose.

Men det kræver, at man først finder de overbevisninger, som man gerne vil have ændret. Dette gøres både gennem studiet af familiehistorie, sin kulturelle historie samt de handlinger man gør som man selv finder uhensigtsmæssige. Når det er svært findes der professionel hjælp samt meditative processer, som kan hjælpe.

Personligt jagter jeg efter de overbevisninger som ikke længere er hensigtsmæssige for mig. Dette gælder i særdeleshed i forhold til helbredelsen af min sygdom

I forhold til sygdom er der nogle overbevisninger, som rigtig mange kæmper med – ud over de sædvanlige omkring selvværd, frygt, selvtillid, angst, kærlighed etc. I forhold til sygdom er det følgende:

1. Der er ofte nogle fordele ved at være syg. Måske har barnet fået forældrenes opmærksomhed eller måske er det lettere at leve op til forventningerne. Syge har tit svært ved at se disse fordele, men det er vigtigt at få arbejdet med dem, hvis man skal blive rask. Dvs. din overbevisning om fordelene ved at være syg – ødelægger dine bevidste forsøg på helbredelse af dig selv

2. Mange tror på lægernes udtalelser. Så hvis lægerne siger, at du er syg, så tror du på det. Men kroppen har en fantastisk selvhelbredende kraft og det er faktisk dig selv (din underbevidsthed) som afgør om du er syg. Dvs. din overbevisning om at lægen har ret ødelægger – dine bevidste forsøg på helbredelse af dig selv

Jeg skriver meget på bloggen om mit arbejde med overbevisninger. Følg f.eks. med i hvordan jeg finder disse overbevisninger og arbejder med dem i kategorien “overbevisninger” eller start med dette blogindlæg: Sådan finder du dine overbevisninger

Hvordan

Jeg har lavet denne guide til hvordan man kan ændre sine overbevisninger:

Sådan finder du dine overbevisninger
Sådan formulerer du dine overbevisninger
Sådan ændrer du dine overbevisninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*