Gersons Universal Terapi

Kommentarer lukket til Gersons Universal Terapi

The Gerson Therapy har mere end 70 år på bagen med succesfulde helbredelser bag sig.

Historien om den universelle kur:

Det startede med at Max Gerson som lægestuderende helbredte sig selv for en altødelæggende migræne. Metoden brugte han på mange andre, som ligeledes blev helbredt.
En af disse havde også tuberkulose og han fortalte Gerson, at tuberkulosen også var forsvundet. Snart havde Gersons terapi også helbredt over 4.000 tuberkulosepatitenter.

Succesen fortsatte og Gerson blev efterhånden kendt for at helbrede kræftpatienter. Der blev oprettet en center for kræftsyge, som den dag i dag helbreder patienter især for kræft, men også et utal af andre sygdomme.

Alle disse positive resultater fik Gerson til at konkludere, at hans terapi var universal. Han havde fundet en måde at helbrede årsagen bag næsten alle sygdomme – og ikke kun èn specifik sygdom.

Teorien bag terapien

Gerson så “anderledes” på sygdom end traditionelle læger. I stedet for at helbrede den konkrete sygdom, som han anså for at være et symptom, så helbredte han årsagen bag.

I mine øjne var hans vigtigste indsigt, at alle væskerne i kroppen skal flyde korrekt. Hvis ikke disse virker, stagnerer giftstoffer på de svageste steder og på sigt bliver man mere og mere syg.

Med væsker menes blod, lymfe, vand og andet, som transporterer næring og affaldsstoffer rundt i kroppen.

Derudover har han stor fokus på at cellen skal fungere korrekt. I cellen foregår der et utal af processer, som er vigtige for kroppen. Hvis ikke denne daglige transport af energi ind i cellen, affaldsstoffer ud af cellen og produktion af f.eks. hormoner fungerer, så bliver kroppen syg.

Gersons terapi får hele kroppen i balance igen, således at væsker og celler fungerer korrekt. Derefter forsvinder sygdommene af sig selv.

Hans datter, Charlotte, beskriver det fulde program således

 1. at harmonisere patientens biokemi
 2. at styrke immunsystemets arbejde
 3. at genoprette vigtige organers funktioner

Gersons terapi

Gerson lavede en grundlæggende kur, som man skal gennemføre i mindst 6 uger. Ofte føler patienterne, hvor skønt de har det, allerede efter et par uger og vælger at fortsætte. Gersons anbefaling er, at man bruger terapiens principper i 1-2 år efter man er helbredt.

Gerson arbejder både med maden, men også med vitaminer og mineraler. Sidstenævnte skal man til en ekspert, for at få hjælp til, mens kostplanen sagtens kan følges uden hjælp. Kostplanen er forudsætter at du drikker masser af friskpresset grønne juicer (11-13 glas om dagen), men den vil også virke i begrænset omfang med mindre. Planen er som følger:

 1. Få styr på Natrium/Kaliumbalancer – Dvs. fjern alt salt
  1. Hvis vi får for meget salt stagnerer det inde i cellen og vores forarbejdede mad har ikke nok kalium til at skubbe saltet ud af cellen om natten igen. Stagneret salt i cellen vil tiltrække vand, hvorfor vi svulmer op. Derfor oplever mange på Gersons kur, at de tisser meget i starten. Det er fordi, at den stagneringen af salt og vand i cellen, som blokerer for f.eks. at vi får energi, bliver fjernet.
 2. Fjern stress. Stress blokerer, mens ro giver kroppen overskud til at sætte gang i væskerne
 3. Drop alle mælkeprodukter
 4. Drop tilsat olier og fedt (brug højst meget begrænsede mængder af uopvarmet hørfrøolie)
 5. Drik masser af frisklavet grønne juicer – helst et glas i timen
 6. Undgå al Industrielt forarbejdet mad.
 7. Spis økologisk og lav mest muligt mad selv. Undgå at stege i fedt. Bag eller damp istedet.
 8. Drop alkohol, alle sukkerholdige drikke, alle drikke med koffein. Drik kun frisklavede juicer.
 9. Drop alt kød. I undtagelsestilfælde spises de små fisk, så som rejer
 10. Undgå produkter af soya.
 11. Drop slik, kager og lign. Drop også al forarbejdet sukker.
 12. Undgå nødder og frø
 13. Drop glutenholdige produkter, især pasta og hvedemel (også hele kerne)
 14. Undgå stærke og stærkt aromatiske krydderier
 15. Undgå bagepulver og natron, da det har salt og aluminium i sig – hvilket er stærkt giftigt.
 16. Undgå alt med klorforbindelser, så som tandpasta, vand, hårfarve, skønhedsprodukter etc

Se mere på The Gerson Institute

Kilde: Charlotte Gerson and Morton Walker: The Gerson Therapy, The Proven Nutritional Program for Cancer and other Illnesses, Kensington Books, 2006