Kost uden salt, mælkeprodukter, korn, fedt, nødder og rødt kød?


U-ha. Den har været svær.

På min færd mod helbredelse satte Barbara Wren den 2. Dec.  2014 mig på 3 måneders diæt uden salt,  fedt sukker, rødt kød, mælkeprodukter, nødder og korn.

Jeg synes, at jeg plejer at kunne lade min viljestyrke styre, men i dette tilfælde har det været en udfordring af de store.

Jeg savner saltet helt vildt og det er meget svært at finde gode opskrifter uden nogle af ovennævte madvarer.

Jeg har kastet mig over raw food, som har givet mig masser af energi, men smagsmæssigt er det blevet ensformigt.

Morgenmad, frokost og de grønne juicer går rigtig godt.

Aftensmaden er sværere. Både smagsmæssigt og fordi vi laver dobbelt aftensmad – både til mig og resten af familien hver aften.

Aftenhyggen er mega-svær.  Jeg er god hvis jeg klarer mig to dage på frugt og grønt.
Men jeg falder ofte i at smage på de usunde chips. Godt nok i små mængder, men det er ikke imponerende, da det stresse mig krop som bliver belastet af det.

I sidste uge spiste jeg  chips onsdag, torsdag, fredag. Konsekvensen kom prompte i form af ekstrem træthed, de-motivation og ondt i halsen. Sidstnævnte er tegn på at lymfen er overbelastet med afgiftning.

Det var et stort hul, som Rie Freja hjalp mig op af med en blanding af Psych og chakraafbalancering. Men jeg kan stadigvæk mandag mærke den ekstreme træthed og smerterne i halsen.

Min frustration over den “Tamme” smag i maden har jeg løst ved at lave mig en opskriftsbog med de opskrifter som blev gode.

Derudover har jeg fundet “glemte” og uafprøvede opskrifter frem. F.eks. har jeg af en ven, for et stykke tid, siden fået nogle fra bogen “grønne proteiner” som viser sig at være uden salt. Det gav håb. Især hvis de viser sig at være gode. Så skal jeg have fat i hele bogen.

Jeg har også bestilt en ny bog om rawfood,  da jeg åbenbart er gået død i den gamle.

Slutteligt har jeg valgt at bruge min viden om netværk til at finde gode opskrifter. Det tager tid at  bygge et sådant netværk op, men det skal nok blive godt.

Så dette blogindlæg var beretningen og en mental krise, hvor jeg næsten var klar til at droppe hele kuren pga. Alle de gange jeg fik lavet mad som smagte forfærdeligt og fladt. Pga. Al den tid jeg brugte på madlavningen og den lave succesrate.

Min krop er stadigvæk træt, men jeg kæmper videre. Det må være muligt at lave mad på denne måde. Andre har jo gjort det før mig.

Skriv endeligt i kommentarfeltet, hvis I har nogle gode og enkle opskrifter med smag – indenfor ovennævnte rammer. Så vil det være en kæmpehjælp 🙂

Category: Maden

TAG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*