Mad uden salt


Nu har jeg i min færd mod helbredelse levet uden salt i 2 måneder og mine smagsløg er ved at være på plads igen.

Jeg anede f.eks. ikke at en kartoffel i sig selv smagte så godt. Jeg har slet ikke lyst til sovser og andre former for dip på maden mere.
Jeg vil endda hellere have en hård pære om aftenen end chips. Det er bare skønt.

Jeg mangler dog stadigvæk gode opskrifter uden salt. I min jagt på dette fandt jeg følgende opskrift på gode erstatninger

Oksekød: laurbærblad, merian, muskatnød, løg, peber, salvie, timian
Lamb: karry, hvidløg, rosmarin, mynte
Svinekød: Hvidløg, løg, salvie, peber, oregano
Kalvekød: laurbærblad, karry, ingefær, merian, oregano
Chicken: Ingefær, merian, oregano, paprika, fjerkræ krydderier, rosmarin, salvie, estragon, timian

Og for veggies:
Gulerødder: kanel, nelliker, merian, muskatnød, rosmarin, salvie
Corn: Spidskommen, karry, løg, paprika, persille
Grønne bønner: dild, karry, citronsaft, merian, oregano, estragon, timian, grønne løg, peber
Ærter: Ingefær, merian, løg, persille, salvie
Kartofler: dild, hvidløg, løg, paprika, persille, salvie

Dvs. hvis du skal have kartofler i aften dropper du at koge dem med salt og putter istedet hvidløg eller dild i. For netop disse krydderier passer sammen med kartofler.

Jeg har andre steder hørt følgende:

– Dild skulle være fantastisk til at erstatte salt helt
– Citron i supper kan erstatte salt helt
– Basilikum og gærflager er gode til at erstatte salt
– Blegselleri er “salt i det” og derfor en god erstatning

Derudover er det værd at følge denne regel, når du laver salater:

Der skal være noget sødt, blødt og sprødt i en salat

Det virker virkeligt godt.

Skriv endeligt, hvis du har andre gode forslag 🙂

PS: Se også denne tråd på vegetarkontakt

Category: Maden

TAG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*