Metoder til selvhelbredelse

1

Da jeg skulle sætte disse sider op gik det op for mig, at alle de metoder og teoretikere jeg kender, går på tværs af alle kategorier under “Helbred dig selv”.

Det jeg bruger til at helbrede mit indre miljø med kan også være det jeg bruger til at helbrede mit ydre miljø med. Det der giver personlig udvikling er også det der healer dig selv. Dvs. det der helbreder dig selv.

Alligevel har jeg valgt at skelne mellem metoder til selvudvikling og selvhealing med det mål at lave lidt kortere indlæg. For mig er metoderne til selvudvikling mere psykologiske metoder til at arbejde med dig selv, mens metoder til selvhealing er det indre arbejde med dig selv som nogle gange betragtes som spirituelle metoder, men som også lystigt bruge af ikke spirituelle personer. Jeg har anvendt følgende:

Meditation
Det er bevist at meditation er afgørende for at finde indre ro, hvorfor jeg ikke kan anbefale det for lidt. Jeg startedet med mindfuldness, gik over til at meditere selv og derefter til at meditere fra CD. Nu er jeg på et niveau, hvor jeg selv indtaler mine egne meditationer med min egen musik og tekst. Så er det lige som jeg har brug for. Jeg vil helst meditere en halv til en hel time pr. dag. Se evt. mit blogindlæg “3 gode måder at meditere

Jeg har opdateret min råd med det sidst nye (2018) i forhold mental træning på dette indlæg:
Mentaltræning

Visualisering
Hvis man virkeligt vil ændre noget er det ikke nok, at være bevidst om, hvad man vil ændre og sætte ord på det. Det er også nødvendigt at kunne se det for sig og føle det. Følelserne er afgørende. Derfor er det oplagt at lave visualiseringer af det man ønsker. F.eks. hvordan vil du se ud når du er rask? hvordan bevæger du dig? hvad ændrer sig? Hvordan føles det? Se det for dig og mærk det dybt ind i kroppen.

Bekræftelser/affirmationer
Det er altid godt at have gode affirmationer og bekræftelser, der puttes ind, hvor som helst det er muligt i hverdagen. Vælg noget enkelt og let, som du virkeligt ønsker dig. Og gentag det igen, og igen, og igen…… Her er et par triks.
1. Sådan finder du dine overbevisninger
2. Sådan formulerer du nye overbevisninger
3. Sådan ændrer du dine overbevisninger

Du kan også vælge den hurtige tilgangsvinkel, hvor andre har valgt dine problemområder for dig ud fra din sygdom. Det har jeg beskrevet om i blogindlægget “En hurtigere metode til at lave lydfiler

Jeg har opdateret min råd med det sidst nye (2018) på disse to indlæg

  1. Spejløvelsen
  2. Genskab dine tidligere overbevisninger

Hypnose
Det er  underbevidstheden at dine automatiserede tanker og reaktioner ligger. Hvis du har registeret en opførelse eller holdninger hos dig selv, som du har svært ved at slippe af med kan hypnose med garanti hjælpe. Så når man vælger at følge Bruce Liptons teori om, at have det godt i kroppe, så kan hypnose helt klart hjælpe dig af med de mindre ønskværdige dele.

Drømmetydning
Dine drømme siger en masse om dig selv, din situation og nuværende udviklingsmulighed. Der er masser af gode råd i drømmene, og det er en god måde at bede om hjælp. Dvs. stil et spørgsmål til dine drømme inden du går i seng og du vil via drømmene få svar på det 🙂
Se også mit indlæg: Sådan tyder du dine drømme

Ord-tydning
Hold øje med, hvordan du omtaler dig selv og din sygdom. Hvad er det for et sprog du bruger?
Vær bevidst om dette og du kan se, hvad du kan ændre og arbejde videre med.

Se også min egen plan og teori for min egen helbredelse eller andre af mine sider f.eks. Metoder til selvhelbredelseMetoder til selvudviklingGode bøger eller måske min side om selvhelbredelse

one responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*