Opfattelse og overbevisning – to sider af samme sag


Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, så arbejder jeg i øjeblikket med min mad og mine overbevisninger på min vej mod at blive helbredet. Jeg er helt overbevist om at arbejdet med “overbevisningerne” vil blive afgørende, da det er min underbevidstheds overbevisninger, som afgør hvem jeg bliver.

Da jeg er gammel historiker ved jeg alt om, hvordan en hændelse kan fortolkes på to forskellige måde. Dette er helt naturligt. En fortolkning falder ud efter hvilken kultur man kommer fra og hvem man er som person. Derfor kan den samme hændelse fortolkes på flere forskellige måder.

Bruce Lipton bruger dette billede til forklaringen

 

Enten ser du en gammel dame med blikket vendt nedad, hagen dybt inde i pelsen og tomme øjne eller du ser en unge kvinde med ansigtet vendt mod venstre (Hendes kind er den gamle dames næste) og fjer i håret. De har næsten det samme pandehår, mens den gamle dames mund er den unge kvindes halskæde.

Interessant er det, at hvis man kan se den gamle dame kan man ikke se den unge kvinde og omvendt. Man ser enten den ene eller den anden. Mange har faktisk det problem, at de kun kan se den ene til trods for, at de véd at begge er på billedet.

Dette kaldes fortolkning. Vores underbevidsthed kender billedet og ved, hvordan det skal fortolkes. Dermed sender vores underbevidsthed det billedet til os – den gamle eller unge – som den véd at vi tidligere har set. Dermed skal vi kæmpe for at se det billedet, som vi ikke ser og det kræver øvelse at skifte mellem billederne. Men din hjerne vil ikke tillade, at du ser begge på samme tid!

Sådan fungerer vores underbevisthed også på andre måde. Er vi blevet så vant til at se eller forstå noget på en bestemt måde, så bliver det til en automatiseret handling og vi gør automatisk det samme næste gang vi støder på den samme “trikker”. I dette tilfælde er “trikkeren” billedet, men det kunne lige så godt være at tage fat i rattet i en bil.

Dvs. vi har nogle automatiserede måder at forstå tingene på, som er opstået ud fra vores opdragelse, historie og kultur. Vi opdager det ikke en gang – med mindre vi er opmærksomme på det og arbejder med at se tingene på en ny måde.

Da det er disse automatiserede tanker og forståelser, som udgør 95% af vores handlinger i vores liv er det vigtigt at vi er opmærksomme på om det virkeligt er det vi vil. Og det gør det mere vigtigt at arbejde med at ændre på disse automatiserede tanker / overbevisninger.

Jeg arbejder med flere forskellige metoder, så som at kigge på mine historie, eksterne terapeuter samt affirmationer, som jeg selv udformer. Disse håber jeg at komme til at uddybe mere på denne blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*